meterkast
vervangen of uitbreiden

- UW ELEKTRA IN GOEDE HANDEN BIJ ELEKTRICIEN BREDA -
PPW GROEPENKAST SERVICE STAAT VOOR U KLAAR

electricien breda : meterkast vervangen of uitbreiden

Wat is een meterkast, groepenkast of stoppenkast?

Voordat je een aanvraag doet om een meterkast te vervangen of groepenkast te vervangen, is het misschien handig om te weten wat het verschil tussen deze termen is. De elektriciteit in een huis komt binnen in de meterkast. Vanaf dit punt wordt het verdeeld. De termen meterkast en groepenkast worden vaak verward met elkaar. De meterkast is in principe de voorloper van de groepenkast. De meterkast is een verzamelnaam voor allerlei meters die zich in dezelfde ruimte bevinden. Letterlijk een kast met meters dus, waar zich naast de elektriciteitsstoppen ook een gas- en een watermeter bevinden. In oudere huizen komen nog meterkasten voor, dit wordt ook wel stoppenkast genoemd. Een stoppenkast bevindt zich dus in een meterkast en bestaat uit stoppen en zekeringen. Een groepenkast bestaat uit verschillende groepen.  

In nieuwere huizen wordt meestal een groepenkast gebouwd. Daarnaast wordt de welbekende stoppenkast vaak vervangen door een groepenkast. De voordelen hiervan zijn: 

 • Het is veiliger met een hoofdschakelaar en aardlekschakelaars 
 • Het is mogelijk om extra groepen toe te voegen 
 • Het is voordeliger om een groepenkast aan te schaffen.  

Een groepenkast is het punt waar de elektriciteit verdeeld wordt over verschillende groepen. Als een huis of gebouw stroom gebruikt, heeft het een groepenkast nodig om de apparatuur van stroom te kunnen voorzien. Voor een groepenkast kun je kiezen voor een 1 fase of 3 fase kast. Dit is afhankelijk van welke apparaten er gebruikt worden. De elektricien Breda kan u helpen in het besluit wat voor soort groepenkast u nodig heeft. Dit heeft te maken met de krachtstroom. Een jacuzzi of elektrische kookplaat zijn hier voorbeelden van, deze hebben krachtstroom nodig. Voor deze apparaten is een fase 3 groepenkast nodig. Als er geen apparaten zijn die krachtstroom gebruiken, is een fase 1 groepenkast genoeg.  

VRAAG EEN GRATIS
VRIJBLIJVENDE OFFERTE AAN

  Het is aan te raden een erkende elektricien in te huren om het voor u aan te leggen. In Breda, Prinsenbeek, Ettenleur, Roosendaal en omgeving zijn onze elektriciens beschikbaar om u hierbij te helpen. Het aansluiten van elektriciteit waarbij spanning komt kijken is niet risicoloos.  

  Groepenkast Aansluiten door Elektricien

  Voor het aansluiten van een groepenkast kunt u het best een beroep doen op een ervaren elektricien. Deze kan u precies uitleggen wat voor soorten groepenkasten er bestaan en wat het beste aansluit bij uw wensen. Het gaat hier voornamelijk om het merk van de groepenkast en de afmetingen. Verder kan de erkende elektricien u informeren over een fase 1 of een fase 3 groepenkast.

  Uitbreiden groepenkast - elektra Breda

  Om de kans op kortsluiting te voorkomen, raadt uw elektricien te Breda het aan om uw groepenkast uit te breiden als u een apparaat aanschaft die veel stroom verbruikt. Als een apparaat meer dan 2000 kilowatt verbruikt, is het verstandig om uw groepenkast uit te breiden. Dit is alleen aan te raden als de groepenkast nog goed is en niet toe is aan vervanging. 

  Vervangen meterkast

  Als u van een meterkast wilt overstappen op een groepenkast of als uw groepenkast verouderd is, kunt u deze laten vervangen. Het werken met spanning brengt altijd een risico met zich mee. Het is daarom niet aan te raden om dit zelf te vervangen, maar dit over te laten aan een ervaren elektricien.  

  Kosten vervangen Meterkast Breda - Electricien Breda

  De kosten voor het plaatsen van een stoppenkast of groepenkast is afhankelijk van het aantal te plaatsen groepen. Het kan uitlopen van 300 tot 1000 euro of variëren als er specifieke wensen zijn. Hoe meer groepen er aangesloten moeten worden, hoe duurder dit is. De kosten worden gebaseerd op het merk van de groepenkast, de nodige arbeid en eventuele extra opties en de grote van de groepenkast. Als u een elektricien nodig heeft in omgeving Breda, neem vrijblijvend contact met ons op via 085-4011823 of het gemakkelijke formulier op deze site. 

  Ervaren Elektricien vervang meterkast en checkt aangelegde elektra
  Stoppenkast vervangen Breda door elektricien Breda

  HEEFT U VRAGEN? BEL GERUST